<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=477179109709271&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Skip to content

Wordt elektrotechniek jouw nieuwe vak?

Welkom bij de Cottus Vakschool

Tof dat je interesse hebt in ons Vakschooltraject!

Maar wat houdt dit precies in? Wat ga je leren? En misschien nog wel het belangrijkste: wat kan je na het afronden van dit traject gaan doen? Daar gaan we je zo alles over vertellen, maar we beginnen even met de belangrijkste punten van de Cottus Vakschool op een rijtje:

 • Binnen een paar weken brengen we je de beginselen bij van het vak elektrotechnisch monteur
 • Als je de opleiding succesvol afmaakt, dan zijn hier geen kosten aan verbonden
 • Vind jij het na de opleiding leuk bij ons en zijn wij net zo blij met jou, dan krijg je na 14 weken al een contract bij Cottus!

Klinkt goed, toch? Kijk snel verder wat we voor je kunnen betekenen.

Vakschooltraject

 • icon_innovation_red
  Ontwikkelend
 • icon_lightbulb_red
  Praktijkgericht
 • icon_heart_red
  Hart voor techniek

De Cottus Vakschool is dé plek om kennis te maken met jouw nieuwe vak. We hebben trajecten om je op te leiden tot Loodgieter of Lasser, maar jij hebt gekozen voor Elektrotechniek. Tof! 

Het Vakschooltraject bestaat uit de volgende stappen:

 • We starten altijd met een kennismaking
 • Bevalt dit van beide kanten, dan begin je met het Loopbaantraject: een intensieve opleiding van vier weken in onze Vakschool
 • Hierna start de leer-werk periode bij een van onze opdrachtgevers. Hier leer je het vak écht in de praktijk
 • Is alles wat hierboven staat goed gegaan en heb je een positieve beoordeling gekregen? Dan krijg je een contract en tekenen we de arbeidsovereenkomst!

Ook hierna kan jij je blijven ontwikkelen bij Cottus. Samen met je Projectmanager stel je jouw unieke Carrièreplan samen. Herin staan bijvoorbeeld opleidingsmogelijkheden. Dit kan bijvoorbeeld een BBL-traject op niveau 2, 3 of 4 zijn, maar ook een vervolgcursus of –training. Dat ligt helemaal aan jouw wensen. Zo ben én blijf jij een échte specialist, omdat techniek een vak is.

Schrijf je in!

Wil jij starten in de Cottus Vakschool en aan jouw nieuwe carrière gaan werken? Laat je gegevens hieronder achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!

Elektrotechniek wordt jouw vak

Leren in kleine klassen met persoonlijke begeleiding

Zijn kabels, buizen, draden en schakelaars jouw ding? Leer alles over elektrotechniek op onze Cottus Vakschool! Je gaat je bezig houden met de toepassing, het ontwerp en de inrichting van elektrotechnische installaties. Als elektromonteur in de woningbouw zorg jij bijvoorbeeld voor licht in de duisternis bij mensen thuis. Ga je meer de industriële kant op, dan werk je onder meer aan elektrisch installaties, instrumentatie en meet- en regelsystemen.

Wij stellen jou centraal in de Vakschool. Dit doen we door samen in gesprek te gaan over jouw leerproces. We betrekken je bij de leerstof, onze manier van lesgeven en de doorloop van de opleiding. Daarnaast zijn onze klassen altijd klein, zodat we bekwaam, betrokken en persoonlijk onderwijs kunnen bieden.

Stap voor stap begeleiden onze ervaren instructeurs je door het opleidingsprogramma. Het voordeel van onze aanpak is het persoonlijke karakter en de individuele snelheid van leren. Jij staat centraal.
We gaan dit traject samen aan en uiteindelijk hopen we dat jij een mooi certificaat en een nog mooiere baan aan overhoudt.

Heb je interesse of wil je meer weten? Vul het formulier snel in!

Drie Vakscholen in het land

Er zijn drie Cottus Vakscholen verspreid door het land om ervoor te zorgen dat er altijd eentje in de buurt is. Je vindt onze Vakscholen in:

Heerenveen, Apeldoorn en Helmond

 • Op alle drie de Vakscholen worden dezelfde leerprogramma's aangeboden
 • Alle Vakschooltrajecten beginnen op vaste data gedurende het jaar
 • Wat je niveau ook is, wij zijn ervan overtuigd dat we je kunnen helpen bij de volgende stap in je technische carrière.

Meer weten? Vul snel het formulier in!

Deze toppers gingen je voor

Vakschoolstudent Gerben: van ambtenaar tot elektrotechnicus
10 Juni 2021
Stel je voor dat je 54 jaar oud bent en al jaren in een bepaalde sector werkt, maar je voelt dat je ambities eigenlijk in een ander werkveld liggen. Zou jij voor die nieuwe uitdaging (durven) gaan? Gerben van Loon deed het gewoon! Hij startte 1 februari de opleiding elektrotechniek aan de Cottus Vakschool en nu loopt hij stage. “Het is fantastisch om deze kans te krijgen en ik ga ‘m pakken!”
Hoe corona de loopbaan van Evelien juist een positieve draai gaf
10 Juni 2021
Wat doe je als de coronacrisis je complete werkende leven op z’n kop zet? Evelien Melis moest die vraag een paar weken geleden beantwoorden. Ze is kunstenares en werkte daarnaast parttime in de horeca, maar die inkomsten vielen praktisch allemaal weg. Toen stuitte ze op de Vakschool van Cottus. “Ik vond lassen al leuk op de kunstacademie, maar ik had nooit nagedacht over een carrière in deze richting.”

Vraag & Antwoord

Wat kost het om te starten bij de Vakschool?

Als jij het opleidingstraject goed afrond en je komt bij ons werken, dan zijn de kosten voor jouw opleiding voor Cottus. Daar hoef jij je dus niet druk over te maken. 

Daarnaast begrijpen we dat niet iedereen om de hoek kan wonen bij een van onze Vakscholen. Daarom bieden we een reiskostenvergoeding aan. Op die manier kan iedereen deelnemen aan een Vakschooltraject.

Hoe groot zijn de klassen op de Vakschool?
Een groep bestaat uit maximaal 12 leerlingen. We willen iedereen zo goed mogelijk kunnen begeleiden en iedereen op zijn of haar eigen tempo te laten leren. Daarom houden we de klassen bewust klein.
Hoe weet ik dat dit vak echt iets voor mij is?
We gaan proberen om hier tijdens het kennismakingsgesprek achter te komen. Daarnaast hebben we ook de mogelijkheid om een dagje mee te lopen om het vak alvast te ervaren. Natuurlijk kan altijd blijken dat Elektrotechniek toch niet bij je past. In dat geval gaan we kijken of het vak van Loodgieter of Lasser beter aansluit. We proberen altijd samen tot een goede oplossing te komen.
Wanneer begint het volgende Vakschooltraject voor Elektrotechniek?
We proberen de planning die hierboven wordt genoemd aan te houden, maar er zijn altijd omstandigheden denkbaar die ervoor kunnen zorgen dat het programma niet door kan gaan of uitgesteld moeten worden. Als dit het geval is, dan houden we je daarvan natuurlijk op de hoogte.
Hebben jullie een brochure waarin ik alles op mijn gemak na kan lezen?

Die hebben we zeker! Je kunt deze folder hier downloaden:
Download folder

Over Cottus

Wie zijn wij?

Cottus is dé dienstverlener met een echt technisch hart. Wij staan voor kunde en passie voor het vak, durf om te laten zien wie wij zijn en onze doenersmentaliteit. Onze mensen werken aan mooie projecten bij diverse organisaties. Bijvoorbeeld als lasser, elektromonteur of loodgieter.

Cottus, ooit begonnen in Twente, is door de jaren uitgegroeid tot dé dienstverlener met een echt technisch hart. Vanuit onze Vakscholen en vestigingen verdeeld over het land zetten onze gekwalificeerde medewerkers zich dagelijks in om het verschil te maken voor onze opdrachtgevers.

De overtuiging waarmee wij dit doen, vinden we terug in de mythische figuur Cottus. Deze reus met honderd handen en vijftig hoofden uit de Griekse mythologie staat bekend om zijn kracht en strijdlust. De naam Cottus heeft dan ook een belangrijke symbolische betekenis die naadloos aansluit op de kernwaarden van onze organisatie:

 • Ondernemend
 • Persoonlijk
 • Passievol
 • Vernieuwend
 • Ontwikkelend

Heb je interesse in ons Vakschooltraject Elektrotechniek?

Laat dan hieronder je gegevens achter!

Schrijf je in voor de Cottus Vakschool!